Masters
New York, Etats-Unis
9 - 15 January, 1984

12 Draw - $400,000
Surface: Indoor

Palmarès (Winners)

1983 : I.LENDL (Tch) b. J.McENROE (EU) 6-4,6-4,6-2
1982 : I.LENDL (Tch) b. V.GERULAITIS (EU)  6-7,2-6,7-6,6-2,6-4
1981 : B.BORG (Suè) b. I.LENDL (Tch)  6-4,6-2,6-2
1980 : B.BORG (Suè) b. V.GERULAITIS (EU)  6-2,6-2
1979 : J.McENROE (EU) b. A.ASHE (EU)  6-7,6-3,7-5
1978 : J.CONNORS (EU) b. B.BORG (Suè)  6-4,1-6,6-4
1976 : M.ORANTES (Esp) b. W.FIBAK (Pol)  5-7,6-2,0-6,7-6,6-1
1975 : I.NASTASE (Roum) b. B.BORG (Sue)  6-2,6-2,6-1
1974 : G.VILAS (Arg) b. I.NASTASE (Roum)  7-6,6-2,3-6,6-4
1973 : I.NASTASE (Roum) b. T.OKKER (PB)  6-3,7-5,4-6,6-3
1972 : I.NASTASE (Roum) b. S.SMITH (EU)  6-3,6-2,3-6,2-6,6-3
1971 : I.NASTASE (Roum)
1970 : S.SMITH (EU)

 1 J.McENROE (EU,1)___________  J.McENROE                               |________________    BYE________________________|                | J.McENROE                                                |_______________    J.KRIEK (EU)_______________  J.KRIEK        | 64 62         |                               |________________|               |    J.ARIAS (EU)_______________| 76 64                          | J.McENROE                                                                |_____________    J.HIGUERAS (Esp)___________  J.HIGUERAS                     | 62 64       |                               |________________                |             |    JL.CLERC (Arg)_____________| 62 63          | M.WILANDER    |             |                                                |_______________|             |    BYE________________________  M.WILANDER     | 76 62                       |                               |________________|                             |  4 M.WILANDER (Suè)___________|                                              | J.McENROE                                                                              |_____________  3 I.LENDL (Tch)______________  I.LENDL                                      | 63 64 64                               |________________                              |    BYE________________________|                | I.LENDL                     |                                                |_______________              |    A.GOMEZ (Equ)______________  A.GOMEZ        | 62 10 ab.     |             |                               |________________|               |             |    E.TELTSCHER (EU)___________| 76 62                          | I.LENDL     |                                                                |_____________|    Y.NOAH (Fr)________________  T.SMID                         | 63 64                               |________________                |    T.SMID (Tch)_______________| 64 64          | J.CONNORS     |                                                |_______________|    BYE________________________  J.CONNORS      | 64 26 62                               |________________|  2 J.CONNORS (EU)_____________| 
Auckland, Nouvelle-Zélande
9 - 15 January, 1984

32 Draw - $75,000 - World Series
Surface: Hard

Palmarès (Winners)

1983 : J.ALEXANDER (Austr) b. R.SIMPSON (NZ)  6-4,6-3,6-3
1982 : T.WILKISON (EU) b. R.SIMPSON (NZ)  6-4,6-4,6-4
1981 : B.SCANLON (EU) b. T.WILKISON (EU)  6-7,6-3,3-6,7-6,6-0
1980 : J.SADRI (EU) b. T.WILKISON (EU)  6-4,3-6,6-3,6-4
1979 : T.WILKISON (EU) b. P.FEIGL (All)  6-3,4-6,6-4,2-6,6-2
1978 : E.TELTSCHER (EU) b. O.PARUN (NZ)  6-3,7-5,6-1
1977 : V.AMRITRAJ (Inde) b. T.WILKISON (EU)  7-6,5-7,6-1,6-2
1975 : OPARUN (NZ) b. B.FAIRLIE (NZ)  6-2,6-3,4-6,6-3

 1 C.LEWIS (NZ)_____________  C.LEWIS                             |________________    P.DOOHAN (Austr)_________| 63 67 61       | C.LEWIS                                              |_______________    J.FRAWLEY (Austr)________  J.FRAWLEY      | 36 76 86      |                             |________________|               |    D.MUSTARD (NZ)___________| 76 62                          | B.DREWETT                                                              |_____________    V.AMRITRAJ (Inde)________  V.AMRITRAJ                     | w.o.        |                             |________________                |             |    J.VANIER (Fr)____________| 76 46 64       | B.DREWETT     |             |                                              |_______________|             |    M.BRUNNBERG (EU)_________  B.DREWETT      | 76 46 61                    |                             |________________|                             |  5 B.DREWETT (Austr)________| 61 64                                        | D.SALTZ                                                                            |_____________  3 W.MASUR (Austr)__________  W.MASUR                                      | 76 76       |                             |________________                              |             |    B.DERLIN (NZ)____________| 46 63 63       | S.GUY                       |             |                                              |_______________              |             |    J.AUSTIN (Austr)_________  S.GUY          | 63 76         |             |             |                             |________________|               |             |             |  Q-S.GUY (NZ)_______________| 76 63                          | D.SALTZ     |             |                                                              |_____________|             |  Q-D.SALTZ (Austr)__________  D.SALTZ                        | 36 75 64                  |                             |________________                |                           |    J.SMITH (GB)_____________| 61 36 64       | D.SALTZ       |                           |                                              |_______________|                           |    R.EVETT (EU)_____________  L.BOURNE       | 62 75                                     |                             |________________|                                           |  8 L.BOURNE (EU)____________| 36 61 64                                                   | D.SALTZ                                                                                          |____________  7 L.STEFANKI (EU)__________  L.STEFANKI                                                 | 46 63 64 64                             |________________                                            |    R.FRAWLEY (Austr)________| 76 61          | L.STEFANKI                                |                                              |_______________                            |    S.YOUL (Austr)___________  T.NELSON       | 63 64         |                           |                             |________________|               |                           |    T.NELSON (EU)____________| 63 76                          | L.STEFANKI                |                                                              |_____________              |    D.LEWIS (NZ)_____________  S.BRAWLEY                      | 57 64 62    |             |                             |________________                |             |             |    S.BRAWLEY (EU)___________| 63 62          | J.ALEXANDER   |             |             |                                              |_______________|             |             |    L.SHIRAS (EU)____________  J.ALEXANDER    | 67 62 64                    |             |                             |________________|                             |             |  4 J.ALEXANDER (Austr)______| 76 76                                        | C.HOOPER    |                                                                            |_____________|  6 R.SIMPSON (NZ)___________  R.SIMPSON                                    | 64 63                             |________________                              |    B.DYKE (Austr)___________| 36 63 64       | R.SIMPSON                   |                                              |_______________              |    P.JOHNSTON (Austr)_______  P.JOHNSTON     | 76 46 61      |             |                             |________________|               |             |    J.BATES (GB)_____________| 62 62                          | C.HOOPER    |                                                              |_____________|  Q-B.MAZE (EU)______________  B.MAZE                         | 62 26 64                             |________________                |  Q-M.LEWIS (NZ)_____________| 61 16 64       | C.HOOPER      |                                              |_______________|    C.MILLER (Austr)_________  C.HOOPER       | 63 63                             |________________|  2 C.HOOPER (EU)____________| 64 76