adidas International
Sydney, Australie
12 - 18 January, 2009
28 Draw - $484,000 - ATP World Tour 250
Surface: Hard
Palmarès (Winners)
2008 : D.TURSUNOV (Rus) b. C.GUCCIONE (Austr)  7-6(7-3),7-6(7-4)
2007 : J.BLAKE (EU) b. C.MOYA (Esp)  6-3,5-7,6-1
2006 : J.BLAKE (EU) b. I.ANDREEV (Rus)  6-2,3-6,7-6(7-3)
2005 : L.HEWITT (Austr) b. I.MINAR (Tch)  7-5,6-0
2004 : L.HEWITT (Austr) b. C.MOYA (Esp)  4-3,ab.
2003 : HT.LEE (Cor) b. JC.FERRERO (Esp)  4-6,7-6(8-6),7-6(7-4)
2002 : R.FEDERER (Sui) b. JI.CHELA (Arg)  6-3,6-3
2001 : L.HEWITT (Austr) b. M.NORMAN (Suè)  6-4,6-1
2000 : L.HEWITT (Austr) b. J.STOLTENBERG (Austr)  6-4,6-0
1999 : T.MARTIN (EU) b. A.CORRETJA (Esp)  6-3,7-6(7-5)
1998 : K.KUCERA (Svk) b. T.HENMAN (GB)  7-5,6-4
1997 : T.HENMAN (GB) b. C.MOYA (Esp)  6-3,6-1
1996 : T.MARTIN (EU) b. G.IVANISEVIC (Cro)  5-7,6-3,6-4
1995 : P.McENROE (EU) b. R.FROMBERG (Austr)  6-2,7-6(7-4)
1994 : P.SAMPRAS (EU) b. I.LENDL (EU)  7-6(7-5),6-4
1993 : P.SAMPRAS (EU) b. T.MUSTER (Autr)  7-6(9-7),6-1
1992 : E.SANCHEZ (Esp) b. G.FORGET (Fr)  6-3,6-4
1991 : G.FORGET (Fr) b. M.STICH (All)  6-3,6-4
1990 : Y.NOAH (Fr) b. C.STEEB (All)  5-7,6-3,6-4
1989 : A.KRICKSTEIN (EU) b. A.CHERKASOV (Rus)  6-4,6-2
    (Gazon - Grass)
1988 : J.FITZGERALD (Austr) b. A.CHESNOKOV (Rus)  6-3,6-4
1987 : M.MECIR (Tch) b. P.DOOHAN (Austr)  6-2,6-4
1985 : H.LECONTE (Fr) b. K.EVERNDEN (NZ)  6-7,6-2,6-3
1984 : J.FITZGERALD (Austr) b. S.GIAMMALVA (EU)  6-3,6-3
1983 : J.NYSTROM (Suè) b. M.BAUER (EU)  2-6,6-3,6-1
1982 : J.ALEXANDER (Austr) b. J.FITZGERALD (Austr)  4-6,7-6,6-4
1981 : T.WILKISON (EU) b. C.LEWIS (NZ)  6-4,7-6,6-3
1980 : F.BUEHNING (EU) b. B.TEACHER (EU)  6-3,6-7,7-6
1979 : P.DENT (Austr) b. H.PFISTER (EU)  6-4,6-4,7-5
1978 : T.WILKISON (EU) b. K.WARWICK (AfS)  6-3,6-3,6-7,3-6,6-2
1977 : R.TANNER (EU) b. B.TEACHER (EU)  6-3,3-6,6-3,6-7,6-4
1976 : T.ROCHE (Austr) b. D.STOCKTON (EU)  6-3,3-6,6-3,6-4
1975 : R.CASE (Austr) b. J.MARKS (Austr)  6-2,6-1

 1-WC-N.DJOKOVIC (Serb,3)_____  N.DJOKOVIC
                              |________________
   BYE________________________|                | N.DJOKOVIC
                                               |_______________
   A.SEPPI (It,34)____________  PH.MATHIEU     | 61 62         |
                              |________________|               |
   PH.MATHIEU (Fr,29)_________| 62 26 63                       | N.DJOKOVIC
                                                               |_____________
   M.ANCIC (Cro,35)___________  M.ANCIC                        | 63 64       |
                              |________________                |             |
 Q-X.MALISSE (Belg,201)_______| 64 67(5) 63    | M.ANCIC       |             |
                                               |_______________|             |
   J.MELZER (Autr,32)_________  T.ROBREDO      | 62 61                       |
                              |________________|                             |
 7 T.ROBREDO (Esp,22)_________| 63 64                                        | J.NIEMINEN
                                                                             |_____________
 3 JW.TSONGA (Fr,6)___________  JW.TSONGA                                    | 64 76(3)    |
                              |________________                              |             |
   BYE________________________|                | JW.TSONGA                   |             |
                                               |_______________              |             |
   S.BOLELLI (It,38)__________  S.BOLELLI      | 64 61         |             |             |
                              |________________|               |             |             |
LL-P.STARACE (It,71)__________| 76(1) 64                       | J.NIEMINEN  |             |
                                                               |_____________|             |
   J.NIEMINEN (Finl,40)_______  J.NIEMINEN                     | w.o.                      |
                              |________________                |                           |
   F.LOPEZ (Esp,28)___________| 62 76(9)       | J.NIEMINEN    |                           |
                                               |_______________|                           |
WC-C.GUCCIONE (Austr,132)_____  C.GUCCIONE     | 76(8) 63                                  |
                              |________________|                                           |
 6 T.BERDYCH (Tch,21)_________| 63 64                                                      | D.NALBANDIAN
                                                                                           |_____________
 8 M.FISH (EU,24)_____________  J.TIPSAREVIC                                               | 63 67(9) 62
                              |________________                                            |
   J.TIPSAREVIC (Serb,46)_____| 64 36 64       | L.HEWITT                                  |
                                               |_______________                            |
   J.BENNETEAU (Fr,48)________  L.HEWITT       | 75 64         |                           |
                              |________________|               |                           |
WC-L.HEWITT (Austr,74)________| 57 62 64                       | D.NALBANDIAN              |
                                                               |_____________              |
 Q-D.GREMELMAYR (All,82)______  M.LLODRA                       | 76(3) 75    |             |
                              |________________                |             |             |
   M.LLODRA (Fr,56)___________| 60 62          | D.NALBANDIAN  |             |             |
                                               |_______________|             |             |
   BYE________________________  D.NALBANDIAN   | 61 63                       |             |
                              |________________|                             |             |
 4 D.NALBANDIAN (Arg,11)______|                                              | D.NALBANDIAN|
                                                                             |_____________|
 5 I.ANDREEV (Rus,19)_________  I.ANDREEV                                    | 64 63
                              |________________                              |
 Q-F.DANCEVIC (Can,131)_______| 76(2) 63       | J.CHARDY                    |
                                               |_______________              |
 Q-J.CHARDY (Fr,73)___________  J.CHARDY       | 64 46 64      |             |
                              |________________|               |             |
   R.STEPANEK (Tch,23)________| 64 30 ab.                      | R.GASQUET   |
                                                               |_____________|
   D.TURSUNOV (Rus,30)________  R.GASQUET                      | 62 76(4)
                              |________________                |
   R.GASQUET (Fr,25)__________| 76(4) 64       | R.GASQUET     |
                                               |_______________|
   BYE________________________  G.SIMON        | 64 64
                              |________________|
 2 G.SIMON (Fr,7)_____________|

Heineken Open
Auckland, Nouvelle-Zélande
12 - 18 January, 2009
28 Draw - $480,000 - ATP World Tour 250
Surface: Hard
Palmarès (Winners)
2008 : P.KOHLSCHREIBER (All) b. JC.FERRERO (Esp)  7-6(7-4),7-5
2007 : D.FERRER (Esp) b. T.ROBREDO (Esp)  6-4,6-2
2006 : J.NIEMINEN (Finl) b. M.ANCIC (Cro)  6-2,6-2
2005 : F.GONZALEZ (Chili) b. O.ROCHUS (Belg)  6-4,6-2
2004 : D.HRBATY (Svk) b. R.NADAL (Esp)  4-6,6-2,7-5
2003 : G.KUERTEN (Brés) b. D.HRBATY (Svk)  6-3,7-5
2002 : G.RUSEDSKI (GB) b. J.GOLMARD (Fr)  6-7(0-7),6-4,7-5
2001 : D.HRBATY (Svk) b. F.CLAVET (Esp)  4-6,6-2,6-3
2000 : M.NORMAN (Suè) b. M.CHANG (EU)  3-6,6-3,7-5
1999 : S.SCHALKEN (PB) b. T.HAAS (All)  6-4,6-4
1998 : M.RIOS (Chili) b. R.FROMBERG (Austr)  4-6,6-4,7-6(7-3)
1997 : J.BJORKMAN (Suè) b. K.CARLSEN (Dan)  7-6(7-0),6-0
1996 : J.NOVAK (Tch) b. B.STEVEN (NZ)  6-4,6-4
1995 : T.ENQUIST (Suè) b. C.ADAMS (EU)  6-2,6-1
1994 : M.GUSTAFSSON (Suè) b. P.McENROE (EU)  6-4,6-0
1993 : A.VOLKOV (Rus) b. M.WASHINGTON (EU)  7-6(7-2),6-4
1992 : J.YZAGA (Pérou) b. M.WASHINGTON (EU)  7-6(8-6),6-4
1991 : K.NOVACEK (Tch) b. J.FLEURIAN (Fr)  7-6(7-5),7-6(7-4)
1990 : S.DAVIS (EU) b. A.CHESNOKOV (Rus)  4-6,6-3,6-3
1989 : R.KRISHNAN (Inde) b. A.MANSDORF (Isr)  6-4,6-0
1988 : A.MANSDORF (Isr) b. R.KRISHNAN (Inde)  6-3,6-4
1987 : M.MECIR (Tch) b. M.SCHAPERS (PB)  6-2,6-3,6-4
1986 : M.WOODFORDE (Austr) b. B.SCHULTZ (EU)  6-4,6-3,3-6,6-4
1985 : C.LEWIS (NZ) b. W.MASUR (Austr)  7-5,6-0,2-6,6-4
1984 : D.SALTZ (Austr) b. C.HOOPER (EU)  4-6,6-3,6-4,6-4
1983 : J.ALEXANDER (Austr) b. R.SIMPSON (NZ)  6-4,6-3,6-3
1982 : T.WILKISON (EU) b. R.SIMPSON (NZ)  6-4,6-4,6-4
1981 : B.SCANLON (EU) b. T.WILKISON (EU)  6-7,6-3,3-6,7-6,6-0
1980 : J.SADRI (EU) b. T.WILKISON (EU)  6-4,3-6,6-3,6-4
1979 : T.WILKISON (EU) b. P.FEIGL (All)  6-3,4-6,6-4,2-6,6-2
1978 : E.TELTSCHER (EU) b. O.PARUN (NZ)  6-3,7-5,6-1
1977 : V.AMRITRAJ (Inde) b. T.WILKISON (EU)  7-6,5-7,6-1,6-2
1975 : OPARUN (NZ) b. B.FAIRLIE (NZ)  6-2,6-3,4-6,6-3

 1 JM.DEL POTRO (Arg,9)_______  JM.DEL POTRO
                              |________________
   BYE________________________|                | JM.DEL POTRO
                                               |_______________
   E.GULBIS (Let,51)__________  E.GULBIS       | 46 64 61      |
                              |________________|               |
   M.GRANOLLERS (Esp,50)______| 64 67(5) 61                    | JM.DEL POTRO
                                                               |_____________
   V.TROICKI (Serb,53)________  V.TROICKI                      | 63 62       |
                              |________________                |             |
   I.KUNITSYN (Rus,43)________| 61 62          | V.TROICKI     |             |
                                               |_______________|             |
   V.HANESCU (Roum,44)________  J.MONACO       | 36 64 62                    |
                              |________________|                             |
 8 J.MONACO (Arg,49)__________| 63 64                                        | JM.DEL POTRO
                                                                             |_____________
 3 R.SODERLING (Sue,17)_______  R.SODERLING                                  | 64 63       |
                              |________________                              |             |
   BYE________________________|                | R.SODERLING                 |             |
                                               |_______________              |             |
 Q-O.HERNANDEZ (Esp,67)_______  B.REYNOLDS     | 63 46 62      |             |             |
                              |________________|               |             |             |
 Q-B.REYNOLDS (EU,68)_________| 76(4) 57 62                    | R.SODERLING |             |
                                                               |_____________|             |
WC-J.STATHAM (NZ,413)_________  R.GINEPRI                      | 64 64                     |
                              |________________                |                           |
   R.GINEPRI (EU,47)__________| 62 63          | J.ISNER       |                           |
                                               |_______________|                           |
 Q-J.ISNER (EU,144)___________  J.ISNER        | 64 67(1) 76(5)                            |
                              |________________|                                           |
 7 A.MONTANES (Esp,42)________| 76(4) 75                                                   | JM.DEL POTRO
                                                                                           |_____________
 6 S.QUERREY (EU,36)__________  S.QUERREY                                                  | 64 64
                              |________________                                            |
WC-D.KING-TURNER (NZ,463)_____| 64 75          | S.QUERREY                                 |
                                               |_______________                            |
   F.SERRA (Fr,58)____________  G.MULLER       | 36 63 64      |                           |
                              |________________|               |                           |
 Q-G.MULLER (Lux,95)__________| 63 64                          | S.QUERREY                 |
                                                               |_____________              |
   S.DARCIS (Belg,57)_________  YH.LU                          | 63 62       |             |
                              |________________                |             |             |
   YH.LU (Taï,61)_____________| 76(5) 62       | N.ALMAGRO     |             |             |
                                               |_______________|             |             |
   BYE________________________  N.ALMAGRO      | 67(4) 63 62                 |             |
                              |________________|                             |             |
 4 N.ALMAGRO (Esp,18)_________|                                              | S.QUERREY   |
                                                                             |_____________|
 5 P.KOHLSCHREIBER (All,33)___  P.KOHLSCHREIBER                              | 36 63 76(4)
                              |________________                              |
WC-D.HRBATY (Svk,250)_________| 61 62          | P.KOHLSCHREIBER             |
                                               |_______________              |
   JC.FERRERO (Esp,65)________  JC.FERRERO     | 64 46 76(5)   |             |
                              |________________|               |             |
   K.NISHIKORI (Jap,59)_______| 53 ab.                         | D.FERRER    |
                                                               |_____________|
   A.CALLERI (Arg,66)_________  M.GICQUEL                      | w.o.
                              |________________                |
   M.GICQUEL (Fr,52)__________| 36 64 64       | D.FERRER      |
                                               |_______________|
   BYE________________________  D.FERRER       | 67(3) 64 64
                              |________________|
 2 D.FERRER (Esp,12)__________|